Domů
Aktuálně z týmu Jezdci Pronájem motokár Kontakt


  • 15. 3. 2019: Sumář sezóny 2018

Sezóna 2018 by se z pohledu účinkování jezdců týmu Temple of Karting na závodních tratích dala označit za úspěšnou. V následujícím přehledu se na výsledky jednotlivých pilotů podíváme podrobněji.

Ondřej Januška
V sezóně 2018 náš tým reprezentoval ze všech jezdců na nejvyšší úrovni, když se účastnil závodů Slovenského kartingového poháru v královské třídě KZ2 Junior. V rámci sedmidílného šampionátu stanul na startu čtyř podniků, v nichž se s jednou výjimkou vždy umístil na stupních vítězů. Stříbro si odvezl z předposledního závodu v rakouském Brucku, bronzový stupínek obsadil ve druhém závodě sezóny na téže trati a ve čtvrtém závodě v Trebaticích. Účinkování v seriálu pak završil čtvrtým místem v Dlhé. S ohledem na absenci ve třech podnicích se však Ondra navzdory dobrým dílčím výsledkům musel spokojit s celkovým pátým místem v konečném pořadí, když první čtyři místa obsadili výhradně jezdci s vyšším počtem startů. Několik jezdců se shodným nebo vyšším počtem odjetých závodů se však v konečném pořadí umístilo i za naším pilotem.

Lukáš Novák
Jezdec patřící k české rental-kartingové špičce si jako svou prioritu pro rok 2018 vytyčil Hodonínský motokárový pohár - největší rental-kartingový šampionát v ČR. Zúčastnil se všech sedmi závodů tohoto seriálu a v jeho celkovém pořadí obsadil mezi sto pěti závodníky vynikající druhé místo, ke kterému mu dopomohla i vítězství v pátém a sedmém závodě.
Vedle závodů v hodonínské půjčovně zanechal Lukáš výraznou stopu také v neustále se rozvíjejícím a celosvětově prestižním rental-kartingovém seriálu Sodi World Series (SWS), a to zejména v jeho týmové části - Endurance cupu. Zde je Lukáš vzhledem k dosavadní neexistenci stabilní vytrvalostní sestavy našeho týmu kmenovým jezdcem skvadry jménem Cafi racing team, s níž dokázal nejen zvítězit v národním pořadí, ale dokonce se umístit na devátém místě v celosvětové tabulce SWS Endurance cupu za rok 2018.
Starty v individuálních závodech Sprint cupu SWS pro Lukáše nebyly prioritou, přesto i zde dokázal výrazně zabodovat. Po mírně vlažnějším začátku v podobě osmého místa v úvodním dubnovém závodě v Modřicích pozvedl Lukáš své výkony na obvyklou velmi vysokou úroveň a v prvních třech závodech sezóny v Karting areně Lipník se usadil na stupních vítězů, když si z nich odvezl postupně dvě druhá a jedno třetí místo. Bodový zisk z těchto čtyř závodů stačil Lukášovi na třicáté deváté místo v konečném pořadí Sprint cupu SWS, do kterého v rámci ČR zasáhlo za celou sezónu 223 jezdců. Nutno však poznamenat, že např. jezdci z první desítky celkového pořadí měli na kontě účast v patnácti až jedenatřiceti závodech a před Lukášem se neumístil ani jeden jezdec s účastí ve čtyřech nebo méně závodech.

Adam Škrabánek
Po roce 2017, stráveném obnovou a následným provozováním kroměřížské půjčovny motokár, jsem se v roce 2018 k několika startům v půjčovnách odhodlal i já. Celkem jsem nastoupil k šesti závodům rozděleným rovným dílem mezi půjčovny v Modřicích a Lipníku nad Bečvou, přičemž ve všech případech se jednalo o podniky započítávané do Sprint cupu SWS. A dařilo se mi v nich nad očekávání dobře.
Pouze dva starty skončily umístěním mimo stupně vítězů (čtvrté a šesté místo), ze zbývajících závodů jsem si odvezl dvě vítězství, jedno druhé a jedno třetí místo. Druhý květnový závod v Lipníku nad Bečvou se pak stal prozatím nejúspěšnějším závodem našeho týmu v jeho krátké historii, neboť mé vítězství podtrhl druhým místem Lukáš Novák a tým Temple of Karting se tak v tomto závodě dočkal svého prvního "doublu". Dvojité umístění na bedně jsme pak spolu s Lukášem zopakovali i v závodě následujícím, jen s tím rozdílem, že vítězství jsme tentokrát přepustili (samozřejmě nedobrovolně!) domácímu Matějovi Korenému. V celkovém hodnocení sezóny Sprint cupu SWS mi body z šesti závodů stačily na dvacáté třetí místo, přičemž mne, stejně jako Lukáše, nedokázal předstihnout žádný jezdec se stejným nebo menším počtem odjetých závodů. Průměrné umístění (2,8) jsem měl dokonce shodné s národním šampionem Lukášem Englickým, kterého jsem dokázal i pokořit při naší jediné vzájemné konfrontaci v předposledním modřickém závodě.


ToK Press Office / Adam Škrabánek